bel gratis 0800-2040

PMA voetbalpoule

Spelregels

 

Deelname is gratis en geheel vrijblijvend.

 

Als je je nog niet hebt aangemeld, meld je dan nu hier aan. Het is gratis en geheel vrijblijvend.

PMA voetbalpoule

Spelregels

Door deelname aanvaard je onze voorwaarden en verbind je je ertoe deze na te leven. Iedere geregistreerde gebruiker van Wijhoudenvanvoetbal kan deelnemen en kans maken op leuke prijzen! Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd.

Voorspellingen invoer

Voorspellingen kunnen alleen online worden ingevoerd. Voorspellingen opgeven via mail, telefoon etc kunnen niet worden ingevoerd!

Voorspellingen termijn

De voorspellingen kunnen ingevoerd worden tot 1 minuut voor de wedstrijd. Als een speelronde diverse dagen in beslag neemt, dan kunnen de wedstrijden die op andere dagen en tijdstippen beginnen nog steeds voorspeld worden ondanks dat misschien de eerste wedstrijd van die speeldag al gespeeld is.

Voorbeeld: Een speelronde wordt gespeeld op vrijdag, zaterdag en zondag. Ondanks dat de wedstrijd van vrijdag is gespeeld blijft het mogelijk om voorspellingen in te voeren voor zaterdag en zondag.

Het is wel belangrijk dat je per speelronde op "Voorspellingen bewaren" klikt. Doe je dit niet en ga je door naar de volgende speelronde, dan worden de voorspellingen niet opgeslagen.

Puntenverdeling

Afhankelijk van de uitslag, worden de punten verdeeld. Uiteraard ontvang je de meeste punten bij een juiste voorspelling, hiervoor zijn 10 punten te verdienen. Heb je de juiste winnaar geraden en ook nog eens het verschil in doelpunten goed, dan krijg je hiervoor 7 punten.

Het kan natuurlijk zo zijn dat het een gelijk spel is geworden maar dat je niet het juiste aantal doelpunten hebt voorspeld ondanks dat je toch een gelijkspel had verwacht hiervoor zijn dan 5 punten te verdienen.

Heb je alleen de juiste winnaar voorspeld, dan krijg je 4 punten en tot slot is er nog 1 punt te behalen voor een volledig onjuiste voorspelling. Een punt voor de moeite zeg maar.

Mochten in een speelronde, periode of aan het einde van een seizoen meerdere deelnemers exact hetzelfde aantal punten behaald hebben, dan is diegene met de meeste exact juist voorspelde eindstanden de winnaar. Mocht dit ook een gelijke stand opleveren, dan wordt er gekeken naar diegene met de meeste uitslagen waarbij het verschil in doelpunten correct is. Als het nu nog gelijk staat wordt er gekeken naar diegene met de meeste juist voorspelde winnaars. Indien dit ook gelijk is word de winnaar door het lot bepaald. Over de stand in de poule kan niet worden gecorrespondeerd.

Het onderstaande voorbeeld toont de puntenverdeling. Je hebt in elke speelronde de mogelijkheid om een joker in te zetten. Voor de wedstrijd waar de joker word ingezet worden de punten verdubbeld. De joker moet wel voor het begin van elke speelronde ingevuld worden, zodra een speelronde begonnen is, is het niet meer mogelijk om voor deze speelronde een joker in te zetten.


Uitslag Mijn voorspelling Punten Punten met Joker
2 - 1 2 - 1 10 20
2 - 1 3 - 2 7 14
1 - 1 2 - 2 5 10
2 - 1 3 - 1 4 8
2 - 1 0 - 1 1 2

Extra punten

Het is mogelijk om extra punten te krijgen in de poule door de kampioen juist te voorspellen.

Een juiste voorspelling levert 50 extra punten op. Je kan de extra voorspelling vinden op je gebruikerspagina van de voetbalpoule.

Het invoeren van de extra voorspellingen kan alleen voor de start van het seizoen.

De evaluatie van de extra punten gebeurt direct na het einde van het seizoen en wordt bij het totaal aantal punten opgeteld.